ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 4ης ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ | ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY ανακοινώνουν την επερχόμενη πραγματοποίηση της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19-21 Οκτωβρίου 2019 (ημέρες διεξαγωγής: Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα) στη Λευκωσία. 

 

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του προγράμματος  είναι η διεξαγωγή  μιας ιδιότυπης προσομοίωσης της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου 56 νέοι και νέες της Κύπρου θα υποδυθούν για ένα τριήμερο τους ρόλους των Βουλευτών. 

 

Μετά και την εξαιρετική επιτυχία της 3ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο και της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ Κρατικών Αξιωματούχων και Νεολαίας- βασικό στόχο του Προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων- οι συνδιοργανωτές απευθύνθηκαν εκ νέου σε Κρατικούς Αξιωματούχους, ήτοι τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αρμόδιους Υπουργούς, τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς επίσης Προεδρικούς Επιτρόπους και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, οι οποίοι/ες εισηγήθηκαν τα υποψήφια θέματα  της ημερήσιας διάταξης της 4ης ΒτΝΑ. 

 

Τα θέματα που διαμόρφωσαν τελικά την ημερήσια διάταξη της 4ης Βουλής των Νέων αποφασίσθηκαν από τους νέους και τις νέες της Κύπρου σε ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από 20 Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Μπορείτε να δείτε πώς διαμορφώθηκε η ημερήσια διάταξη της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων και τα θέματα που θα συζητηθούν σε κάθε επιτροπή πατώντας εδώ: https://www.voulineon.com/themata-epitropon 

 

   ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΕΟΥ/ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

 

   Αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην 4η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων, συμπληρώστε την σχετική αίτηση στο https://forms.gle/3DhbhjVNCC5fLi8s8           μέχρι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 23:50.  

 

   Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές. 

 

   Προφίλ Συμμετεχόντων:

 

 • Δικαίωμα συμμετοχής στη 4η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων έχουν νέοι και νέες της Κύπρου ηλικίας 18-35 ετών. 

 • Νέοι και νέες που συμμετέχουν σε οργανώσεις νεολαίας που είναι μέλη του ΣΥΝΚ, ενθαρρύνονται να δηλώσουν συμμετοχή καθώς επίσης ενεργά μέλη του Cyprus Youth DiplomaCY για τη χρονιά 2019-2020.  Δεκτές γίνονται και ατομικές αιτήσεις ανένταχτων νέων. 

 

    Πληροφορίες Προγράμματος:
 

 •  Η 4η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία. 

 •  Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου της 19ης Οκτωβρίου και θα λήξει το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2019. 

 •  Στο πλαίσιο αναβάθμισης που οι συνδιοργανωτές θέλουν να φέρουν στη διεξαγωγή του Προγράμματος, οι εργασίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν σε ανεξάρτητο χώρο συνεδριάσεων που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η ολομέλεια της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου (πρωί) στην Αίθουσα Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

 

      Γλώσσα Εργασίας:


      Γλώσσα εργασίας του προγράμματος είναι η ελληνική γλώσσα.

 

      Θητεία Νέων Βουλευτών:
     

      Μετά από εισήγηση του Προέδρου της Βουλής και Αρμόδιων Υπουργείων, η θητεία των Νέων Βουλευτών θα είναι διετής και θα λήξει τον Οκτώβριο του          2021. 

 

        Δικαίωμα Συμμετοχής:
 

 • Το κόστος συμμετοχής των νέων βουλευτών στο Πρόγραμμα ανέρχεται στα 30 Ευρώ.

 • Το ποσό συμμετοχής θα πρέπει να καταβληθεί πριν την έναρξη του Προγράμματος σε προθεσμία για την οποία θα ενημερωθούν οι επιλεχθέντες και επιλεχθείσες. Το ποσό δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής νέου/νέας βουλευτή. 

 

       Συγκεκριμένες Πληροφορίες Διαμονής και Διατροφής:
 

 • Το Πρόγραμμα της 4ης ΒτΝΑ θα καλύψει πλήρως τη διατροφή των συμμετεχόντων/ουσων κατά την διάρκεια του προγράμματος [Σάββατο 19 Οκτωβρίου μέχρι Δευτέρα 21 Οκτωβρίου (μεσημέρι)]. 

 • Η διαμονή σε ξενοδοχείο θα καλυφθεί σε όσους/ες νέους/νέες βουλευτές χρειάζονται διαμονή στη Λευκωσία. 

 • Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να διευθετήσουν τη μεταφορά τους προς και από τους χώρους διεξαγωγής της προσομοίωσης καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του προγράμματος. 

 

        Δεσμεύσεις: 

 • Οι αιτούντες/σες σε περίπτωση επιλογής τους ως νέοι/νέες βουλευτές δεσμεύονται για την πλήρη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 (πρωί) μέχρι και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 (μεσημέρι). 

 • Οι επιλεγέντες/είσες νέοι/νέες βουλευτές δεσμεύονται για την ολοκληρωμένη προετοιμασία τους πριν από τη διεξαγωγή της προσομοίωσης ακολουθώντας τις οδηγίες του/της Επικεφαλής της Επιτροπής για την οποία έχουν επιλεγεί.

 • Η διάρκεια της θητείας των Νέων Βουλευτών είναι διετής και ξεκινά τυπικά από τις 19 Οκτωβρίου 2019, έως τη διεξαγωγή της 5ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων τον Οκτώβριο του 2021. Κατά τη διάρκεια της διετίας, υπό την καθοδήγηση του/της Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και σε άμεση συνεργασία με τους Συνδιοργανωτές, οι νέοι/νέες βουλευτές εργάζονται για την  πραγμάτωση των στόχων που έχουν τεθεί στην Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που έχει συγγραφεί (όπως για παράδειγμα συναντήσεις με βουλευτές, τεχνοκράτες και άλλους φορείς χάραξης πολιτικής).

 • Σημειώνεται πως η Ολομέλεια της 4ης  Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα (πρωί) στην έδρα της Βουλής των Αντιπροσώπων (Λευκωσία) και έτσι απαιτείται πλήρης παρουσία όλων των νέων βουλευτών. 

 • Η συμμετοχή των νέων βουλευτών γίνεται σε εθελοντική βάση (pro bono) και ουδεμία αμοιβή μπορεί να διεκδικηθεί από τους συνδιοργανωτές.  

 

       Διαδικασία Επιλογής: 

 

 • Η επιλογή των 56 νέων βουλευτών θα γίνει από Ομάδα Αξιολόγησης των συνδιοργανωτών και θα βασιστεί στην αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων (βιογραφικό σημείωμα, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος). 

 • Η επιλογή επιτροπών από τους/τις αιτητές/τριες είναι ενδεικτική και δεν σημαίνει σε περίπτωση επιλογής τους την συμμετοχή τους στην Επιτροπή της πρώτης τους επιλογής. 

 • Η επιλογή των 56 νέων βουλευτών από  την Ομάδα Αξιολόγησης είναι τελική και δεν επιδέχεται κατ’ ουδένα λόγω προσβολής ή αμφισβήτησης. Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που λαμβάνονται, η Ομάδα Αξιολόγησης δεν μπορεί να δώσει ατομικές ή οποιασδήποτε άλλης μορφής επεξηγήσεις στους/ις αιτητές/τριες για την επιλογή της.

 • Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους/στις συμμετέχοντες/ουσες που παρακολούθησαν το σύνολο των δραστηριοτήτων του προγράμματος.


 • Η ενημέρωση για την επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει πριν το τέλος Σεπτεμβρίου 2019. 

 
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο voulineon@gmail.com ή στο τηλ 22878316.

Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων 2019
Βρείτε μας:
 • Wix Facebook page
 • Wix Twitter page
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now