Πανέτοιμη η Επιτροπή Παιδείας για την 4η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων 

Στόχος της επιτροπής να προτείνει λύσεις για τη καλύτερη διασύνδεση σχολείου και αγοράς εργασίας

HPRyouthparl-1-01.jpg

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν ξεκινήσουν οι διεργασίες για την 4η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων, με τους νέους βουλευτές να βρίσκονται σε ετοιμότητα να μοιραστούν τις απόψεις τους. Η Επιτροπή Παιδείας, θα καταπιαστεί με ένα ζήτημα που προβληματίζει έντονα τη νεολαία, το οποίο είναι ο τρόπος διασύνδεσης της αγοράς με το σχολείο.

 

Η διαδικασία ενσωμάτωσης των νέων στην αγορά εργασίας δεν είναι οριοθετημένη, καθώς όταν οι νέοι φύγουν από το σχολείο δεν είναι σε θέση να απορροφηθούν από την αγορά. Η έλλειψη πολλές φορές σωστού επαγγελματικού προσανατολισμού οδηγεί τα παιδιά να κάνουν λάθος επιλογές καθώς δεν είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τον κλάδο που επιλέγουν.

 

Παράλληλα, η τεχνολογία αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, γεγονός που απαιτεί από τους νέους να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας και την ίδια στιγμή να μπορούν να να προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές που συντελούνται. 

 

Ο Επικεφαλής της Επιτροπής Παιδείας, της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, κ. Θεόδωρος Μαυροσάββα, δήλωσε ότι «στόχος κάθε σύγχρονης πολιτείας θα έπρεπε να είναι η παροχή παιδείας στην οποία οι μελλοντικοί πολίτες της να είναι ευέλικτοι επαγγελματικά σε ένα ανταγωνιστικό και μεταβλητό περιβάλλον στην τοπική αγορά εργασίας. Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων είναι προτεραιότητα τόσο για την Κυπριακή Δημοκρατία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα εδώ και χρόνια. Μια στρατηγική είναι να την καταπολεμήσουμε στη ρίζα της και εμείς καλούμαστε στην 4η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων να βάλουμε το λιθαράκι μας προς την βελτίωση και καλυτέρευση της διασύνδεσης του σχολείου με την αγορά εργασίας.»

*Γράφτηκε από την Ιουλιέττα Μιχαήλ - Δημοσιογράφο της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων - Επιτροπή Παιδείας.