Λήξη Εργασιών της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων
IMG_20191021_103352.jpg

 

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου η Ολομέλεια της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, στην αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Νέοι και Νέες από όλη την Κύπρο ανέλαβαν τον ρόλο Βουλευτών και Επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Επιτροπών σε μια ιδιότυπη προσομοίωση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 5 επιτροπές: Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Εξωτερικών κι Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Εργασίας, Προνοίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Παιδείας με στόχο τόσο την εξοικείωση των νέων με τον ρόλο του κοινοβουλευτισμού και τη συζητήση θεμάτων που αφορούν την νεολαία, όπως επίσης και την συγγραφή τελικών εκθέσεων οι οποίες θα παραδοθούν σε αρμόδια υπουργεία και τεχνοκράτες έτσι ώστε να ληφθούν υπόψιν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του κράτους.

Ιδιαίτερη έμφαση φέτος, έχει δοθεί στην έμφυλη διάσταση  του προγράμματος, στο πρόβλημα της στέγασης για τους νέους και τις νέες της Κύπρου και στην καλύτερη διασύνδεση του σχολείου με την αγορά εργασίας. 

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Εργασιών της Ολομέλειας της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων χαιρετισμό απηύθυνε ο Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων,κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Παναγιώτης Σεντώνας. Εκ μέρους των συνδιοργανωτών χαιρετισμό απήυθυναν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Μάριος Φιλίππου και η Πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κα. Ιωάννα Δημοσθένους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας Πρόεδρος εξελέγη ο Νέος Βουλευτής κ. Ανδρέας Χαραλάμπους. Οφείλουμε να τονίσουμε εδώ ότι η θητεία τόσο του Προέδρου όσο και των Βουλευτών και Βουλευτριών της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα είναι διετής. Οι Κοινοβουλευτικές Εκθέσεις των πέντε Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που προσομοιώθηκαν υπερψηφίσθηκαν και αποτελούν πλέον επίσημες Εκθέσεις της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων. 

Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.